Hvorfor gråter Berit Nordstrand på TV

Jo, det skjønner jeg veldig godt. Jeg kjenner selv at jeg får gråten i halsen når jeg tenker på alle som strever. Spesielt barn og ungdom, som ikke har blitt fortalt at de ikke behøver å ha det så vondt.

Tenk, vi behøver IKKE å streve så mye. Med små endringer i hverdagen så kan du slippe å reagere så mye på mat. Er du sånn som Berit fortalte?

Jeg, Marielle er sånn. Når jeg spiser hvetemel eller noe søtt,  så må jeg bare sove. I tillegg blir jeg deprimert. Så deprimert at jeg ofte begynner å gråte, blir motløs og synes livet er vanskelig. Ja, ifølge Siv så hadde jeg de samme symptomer som hun hadde etter hjerneslag. Utmattelse og fatigue. Kan vi gjøre noe med det? Ja, det går an. 

Jeg beundrer Berit for den hun er. Den hun tør å være. Hun snakker både deler av den etablerte legestanden, og den tradisjonelle ernæringsfysiologen midt imot, synes kanskje de. Og vet du hva. Det vil jeg også gjøre. La oss gjøre det som fungerer for oss. Når over 75% (WHO) av alle fastlegebesøk skyldes livsstilssykdom. Ja, da bør vi alle ta i et tak. Nesten ingen har hørt om Helsedirektoratets sukkerkampanje. Hjalp den mon tro? Jeg synes faktisk den var ganske morsom, men morsom hjelper ikke bestandig.Hvorfor må vi få en eller annen sykdom før vi tar tak i oss selv? 

Slutt å skylde på industrien. Er du en av de som gjør det? De selger faktisk bare det du vil ha, det du etterspør i butikken.  Slutt å si at legen din ikke skjønner noen ting. Men…du har helt rett. Legens jobb er å lete etter alvorlig sykdom men de finner ingenting. Du har mange rare symptomer, men dine blodprøver er helt fine. 

Tenk at så mange av oss blir trette av hvetemel. Ukonsentrert av boller, brus og vanlig brødskive. Vi har vondt både her og der, og det lenge før vi fyller 30 år. Skal det være sånn?  Hva er galt med oss? Hvem kan endre dette?

Hør på hva Berit har å si. Det er utrolig mange flinke ernæringsfysiologer, og enda flere flinke med Bachelor i ernæring. Ernæringsfysiologene er som oftest på et sykehus, og derfor ikke tilgjengelig for vanlige folk.

De med Bachelor i ernæring får ofte ikke jobb fordi det offentlige mener at de ikke er gode nok. Eller er det slik? ”You tell me”.  En ting er i hvert fall sikkert. Vi kommer ingen vei med å skylde på hverandre. Er du en av de som kjenner at kroppen ikke fungerer som den skal. Ja, selvfølgelig så ta en blodprøver.  Just in case. Men vet du hva. Hvis du bruker bare 5 % av tiden din på å analysere det du putter i munnen hver dag. Ja, da er jeg sikker på at du plutselig forstår hvilken endring du må gjøre.

Maten betyr 80%.  Mange tror at det bare er å trene så ordner det seg. Ofte gjør det ikke det. Du har jo ikke overskudd til trening, men skjønner ikke hvorfor. Både du og jeg har bare ett liv. La oss høre på sånne som Berit. Det gjorde jeg. Det hjalp skikkelig. Det hun lærer bort lærte jeg ikke på skolen for å si det sånn. Var jeg skeptisk. Ja, det var jeg. Fungerer det? Ja, det gjør det. Finn det som fungerer for deg.

Når vi planlegger for å spise slik at kroppen kan fungere. Ja, da skjer det MAGI. Bare prøv du også.  Det verste som kan skje er at du får det mye mye bedre.

Gjør en forskjell du også. Hilsen Siv og Marielle <3 

4 hendelser på “Hvorfor gråter Berit Nordstrand på TV”

 1. Ingunn Dahle Haukeberg

  Så hjertens enig ❤️❤️❤️ Så viktig !!! Men hva skal til for at foreldre skjønner hvor viktig det er hva vi putter inn i barna våre ? Jobber i barnehage og syns det er vondt når vi voksne serverer mat som jeg vet jeg selv ikke vil spise. Men det skal være billigst mulig og gå raskest mulig. Skal ikke kaste bort unødig tid på kjøkkenet må du skjønne ?

  1. Marielle Fostervoll

   Ja, jeg vet ikke Ingunn. men en stor endring trenges. den starter hos oss voksne. Når voksne ikke vil endre så går det selvfølgelig ut over barna. jeg mener at både barnehager og skoler kan stille krav til foreldre om riktig matpakke, og de kan gå foran som gode eksempel selv. Da må de skaffe seg kunnskap. Ny kunnskap.

 2. Aud Alise Slemmen

  Jeg er også en stor beundrer av Berit Nordstrand. Hun er flink til å formidle sin kunnskap om kost og ernæring, og jeg har flere av hennes bøker.
  Linda Stuhaug legger og ut mange fine oppskrifter på fb, og i boka hun har gitt ut.
  Det er mye å lese seg til, og mye kunnskap har vi når vi bare bruker det vi kan. Det er lett å glemme seg, med alle fristelser vi har over alt. Så påfyll og påminnelser må vi ha hele tiden.
  Et sunt kosthold med kosttilskudd er viktig for å få energi, da får en og lyst til å trene, og det blir vinn vinn.

  1. Marielle Fostervoll

   Ja, man kan lese seg bort Aud Alise. men, når det er sagt så er det de små grep alt begynner med. En liten ting hver uke vil gjøre en stor forskjell <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Instant SSL